SHOB – SOLIDE

We hebben nergens kunnen achterhalen wat de echte naam is van de Franse muzikant Shob die als bassist door het leven gaat en in zijn muzikale carrière al heel wat samenwerkingen met andere progressieve rock- en funkmuzikanten heeft gehad. Niet dat de naam op zijn paspoort echt relevant is voor wat hij muzikaal probeert voor te stellen.

Shob heeft intussen al drie soloplaten op zijn conto staan, te beginnen met het album “Pragmatism” waarvan meer dan 600.000 exemplaren werden verkocht. Daarna volgde “Karma Obscur” als album nummer twee in 2017 en nu is er een derde plaat met elf tracks op de markt gebracht onder de titel “Solide”. Shob speelde meer dan 1000 shows in amper zes jaar tijd en hij geeft daarnaast ook nog muzikaal onderricht sinds 2010. Als bassist speelt hij op een Sandberg-basgitaar en gebruikt hij een ‘Aguilar’-versterker bij zijn optredens.

Voor de opname van deze derde cd “Solide” kreeg hij in de studio instrumentale bijstand van Johary Rakotondramasy, Jean Loup Siaut en Christophe Maroye op elektrische gitaar, Tony Lavaud op keyboards, PJ Ley op trompet en FM Moreau op saxofoon. Morgan Berthet speelde op drums, Ludovic Lesage stond in voor al het percussiewerk en Hugo Senbei droeg wat stukjes scratchwerk bij aan enkele nummers. Célia Marissal is de dame die voor wat vocale interactie heeft gezorgd bij de twee nummers “Solide” en “Totem”.

De voornamelijk funky tracks op deze plaat zijn op deze twee songs na allemaal geheel instrumentaal en leunen frequent aan bij de jazz- en progressieve rockmuziek. Op de video laten we u kennismaken met het nummer “La Brèche” dat hier in een live gebrachte uitvoering te horen is. Natuurlijk staat het ritmische geluid van Shob’s basgitaar centraal in de meeste nummers op “Solide”. Dit album is vooral aan te bevelen voor de ware liefhebbers van Afrobeat en instrumentale jazz- en funkmuziek.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

bandcamp

Label: netMusicZone Records

video